Matematik

Andengradspolynium

30. april 2022 af RoniTem14 - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen har haft problemer med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2022 af jl9


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2022 af Christianfslag

a) Bestem parablens ligning ved at opstille to ligninger der følger formen. (Du kender endda allerede c = 3,75).

ax^2+bx+c

b) Løs ax^2+bx+c=3.7 og bestem \Delta x for de to løsningsmuligheder.

c) Når du kender afstanden kan du regne dig frem til den x du skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

b er også kendt, da buen er symmetrisk om andenaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2022 af ringstedLC

a) Parablen på "rod-form":

\begin{align*} y &= a\cdot \bigl(x-r\bigr)\cdot \bigl(x+r\bigr)\;,\;r=|r_1|=|r_2| \\ y &= a\cdot \bigl(x^2-r^2\bigr) \\ a &= \frac{y}{x^2-r^2} \\ a&= \frac{y_T}{{x_T}^2-r^2}\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& y=ax^2+bx+c\quad a\neq0\\\\&\textup{toppunktets}\\&\textup{f\o rstekoordinat:}\\&&x_T=\frac{-b}{2a}=0\Leftrightarrow b=0\\&\textup{hvoraf}\\&& y=ax^2+c\quad \textup{gennem }\left ( 0,3.75 \right ) \\\\&&3.75=a\cdot 0+c\\\\&&c=3.5\\\\\\&& y=ax^2+3.75\\& \textup{endvidere er}\\&& 0=a\cdot \left ( \frac{25}{2} \right )^2+3.75\\\\&&a=-0.024\\\\\\&\textup{dvs parablen}&y=-0.024x^2+3.75 \end{array}


Skriv et svar til: Andengradspolynium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.