Matematik

Sandsynlighed

01. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Hvordan regner jeg disse sandsynligheds opgave ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2022 af Mathias7878

Man kan umiddelbart ikke svare på nogle af opgaverne, før man har alle detaljerne med. F.eks. ved vi ikke hvor mange røde kugler, der er, eller hvor mange kugler der er totalt. Kan du lægge hele opgaven op?

- - -

 

 


Svar #2
01. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Hej,

Her er hele opgaven:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2022 af ringstedLC

8.1

\begin{align*} p\bigl(\textup{gr\o n}\bigr) &= \frac{\textup{antal gr\o nne}}{\textup{antal kugler}} \end{align*}

8.2 Enten sker -, eller sker ikke en hændelse H:

\begin{align*} p\big(\textup{H}\bigr)+p\big(\overset{-\! -}{\textup{H}}\bigr) &= 1 \\ p\big(\overset{-\! -}{\textup{H}}\bigr) &= 1-p\big(\textup{H}\bigr) \end{align*}

Så enten trækkes -, eller trækkes ikke en rød:

\begin{align*} p\big(\overset{-\! -\! -}{\textup{r\o d}}\bigr) &= 1-p\big(\textup{r\o d}\bigr) \end{align*}

8.3 Ved brug af multiplikationsprincippet:

\begin{align*} p\bigl(\textup{to gg bl\aa }\bigr) &= \frac{\textup{antal bl\aa }}{\textup{antal kugler}}\cdot \frac{\textup{antal bl\aa }}{\textup{antal kugler}} \end{align*}


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.