Matematik

en bestemt lygte har form som en paraboloide

02. maj 2022 af Adam150 - Niveau: A-niveau

Hjælp til a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\& \textup{Parablen}\\&&y^2=px\quad p>0\\\\&\textup{har toppunkt i }&(0,0)\\\\& \textup{br\ae ndpunkt i}&\left(\frac{p}{4},0 \right )\\\\&\textup{hvoraf:}\\&&\frac{p}{4}=3\Leftrightarrow p=12\\\\& \textup{Parablen}\\&&y^2=12x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\& \textup{Parablen}\\&&y^2=px\\\\&\textup{har i punktet}&(x_o,y_o)\\\\& \textup{tangenten}\\&&2y_o\cdot y=p\cdot \left ( x+x_o \right ) \end{array}


Svar #4
02. maj 2022 af Adam150

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\& \textup{Parablen}\\&& y^2=12x\quad y>0\\\\&\textup{har i punktet }&\left(4,4\sqrt{3}\right )\\\\& \textup{tangenten}\\&&2\cdot 4\sqrt{3}\cdot y=12\cdot \left ( x+4 \right )\\\\&& y=\frac{\sqrt{3}}{2}x+2 \sqrt{3} \end{array}


Skriv et svar til: en bestemt lygte har form som en paraboloide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.