Fysik

Energiforskel Bohrs atommodel

04. maj 2022 af nikita0876 - Niveau: B-niveau

Energiforskel

Hvor stor er forskellen i energi mellem det 9. og det 14. energiniveau i hydrogenatomet?
(3 bet. cifre)

ΔE = ____ eV


Svar #2
04. maj 2022 af nikita0876

forstår ikke hvilken formel jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2022 af peter lind

Den der står i henvisningen


Svar #4
04. maj 2022 af nikita0876

Jeg undskylder virkelig jeg ikke forstår, men jeg forstår virkelig ikke hvordan man skal finde formelen. Har aldrig set de formler før, har kun lært om dem på systime, ved godt der er det samme. Er virkelig forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2022 af OliverHviid

Du kan anvende at energien i det n'te niveau kan udregnes som E_n=\frac{h*c*R}{n^2}=\frac{13,6 eV}{n^2}

h= plancks konstant, c= lysets hastighed og R= Rydbergs konstant. 13,6 eV kommer af at hvis man ganger disse tre sammen og omregner til elektronvolt (eV), så giver det 13,6 eV


Svar #6
04. maj 2022 af nikita0876

så man kan bare bruge formlen for udsender hydrogenatomet en foton med energien?

som:

(-\frac{13,6 eV}{m^{2}})-(-\frac{13,6 eV}{n^{2}})

så det bliver derfor 

(-\frac{13,6 eV}{14^{2}})-(-\frac{13,6 eV}{9^{2}})

?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. maj 2022 af OliverHviid

Sorry, jeg mente E_n=-\frac{h*c*R}{n^2}=-\frac{13,6eV}{n^2}

Jeg glemte lige at indsætte et minus i mit svar #5, men ja, du kan netop bruge den formel til det.


Svar #8
04. maj 2022 af nikita0876

Den siger det er forkert

jeg får den til 1,57836*10-20*J

det er nok fordi jeg har fået den i J

ved ikke lige hvordan man regner J om til eV


Svar #9
04. maj 2022 af nikita0876

#7

Sorry, jeg mente E_n=-\frac{h*c*R}{n^2}=-\frac{13,6eV}{n^2}

Jeg glemte lige at indsætte et minus i mit svar #5, men ja, du kan netop bruge den formel til det.

hvad vil du så få den til? eller hvordan vil du skrive ligningen op?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2022 af mathon

                   \begin{array}{lllllll} (-\frac{13,6 eV}{14^{2}})-(-\frac{13,6 eV}{9^{2}})=0.098513\;\mathrm{eV} \end{array}


Svar #11
04. maj 2022 af nikita0876

den siger det er forkert


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. maj 2022 af peter lind

Hvem siger dog det ?

Det er faktisk rigtigt


Svar #13
05. maj 2022 af nikita0876

men skal gøre dette

-13,6 eV (\frac{1}{14^{2}}-\frac{1}{9^{2}})

Men mange tak for hjælpen, forstår det ikke særlig


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. maj 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll} (-\frac{13,6\; eV}{14^{2}})-(-\frac{13,6 eV}{9^{2}})=0.098513\;\mathrm{eV}=\\\\ -13.6\;\mathrm{eV}\cdot \left ( \frac{1}{14^2}-\frac{1}{9^2} \right )=0.098513\;\mathrm{eV}=1.57835\cdot 10^{-20}\;\mathrm{J} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. maj 2022 af OliverHviid

#13

Det er det samme. Den eneste forskel er at man i dit svar i #13 har sat -13,6 eV uden for parentesen da det indgår i begge led.


Skriv et svar til: Energiforskel Bohrs atommodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.