Matematik

Vækst i procent i potensfunktion

05. maj 2022 af ForvirretPige - Niveau: C-niveau

Halløj!

Jeg har fået en opgave, der lyder: "Hvor mange procent vokser h(x) med når x vokser med 78%?", hvor

h(x) = 9*sqrt(x).

Og jeg forstår ikke, hvordan man skal gøre det, når det er med en rod...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2022 af hffærdig20222 (Slettet)

\sqrt{78}=33%

Stiger x med 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{lllllll} 1+r_y=\left(1+r_x \right )^{\frac{1}{2}}\\\\ r_y=1.78 ^{\frac{1}{2}}-1=0.3342=33.42\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2022 af hffærdig20222 (Slettet)

.

Skriv et svar til: Vækst i procent i potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.