Matematik

Funktionen f(x) = b *x^a opfylder, at f(4) = 5 og f(6) = 9, bestem forskriften for f

09. maj 2022 af dinfarermegasur - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x) = b *x^a opfylder, at f(4) = 5 og f(6) = 9,

a) bestem forskriften for f

b) bestem f(11)

c) løs ligningen f(x) 12

forstår det virkelig ikke, en eller anden plz hjælp mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2022 af Christianfslag

Du har en funktion med to ubekendte, og du har to ligninger. Nu skal du bare løse to ligninger med to ubekendte. Brug den fundne funktion til at bestemme f(11), og derefter til at bestemme hvilken x medfører en funktionsværdi på 12.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2022 af Christianfslag

solve([b\cdot 4^a=5,b\cdot 6^a=9],[a,b])


Skriv et svar til: Funktionen f(x) = b *x^a opfylder, at f(4) = 5 og f(6) = 9, bestem forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.