Kemi

Opgave koncentration

10. maj 2022 af Mathjælptak - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fået denne opgave som er vedhæftet, men jeg forstår virkeligt ikke hvordan den skal løses. Er der nogen som kan hjælpe mig?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Uden titel.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2022 af Christianfslag

Den er faktisk ikke så svær igen. For en middelstærk eller svag base kan du beregne pOH ved

pOH=\frac{1}{2}\cdot (pK_b-log(c_b)

pH vil så være pH=14-pOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2022 af Christianfslag

Oxonium koncentrationen finder du ved

K_b=\frac{[OH^-]^2}{c_b-[OH^-]}

Hvor

K_b=\frac{1}{e^p^k}

Og så er [H3O+]=10^-14-[OH-]


Svar #3
10. maj 2022 af Mathjælptak

Jeg forstår stadig ikke helt oxonium koncentrationen. Kan du uddybe det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2022 af Christianfslag

#3 Jeg forstår stadig ikke helt oxonium koncentrationen. Kan du uddybe det?

Hvad er det du ikke forstår?

Du kender til to værdier hvorfra vi kan bestemme hydroxid koncentrationen (Se Svar#2), og da der er et konstant sammenhæng mellem oxonium- og hydroxid koncentrationen, kan vi finde den ene ud fra den anden.


Skriv et svar til: Opgave koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.