Matematik

frimærker

12. maj 2022 af shain - Niveau: 8. klasse
Hvor mange 50-øres frimærker mangler der, hvis der skal være frimærker for 48 kr.
?
skal man sige 48 kr/7 kr= 6,8 stk
eller (48-7)/7

50 øre × 14 = 7 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du starter med at regne ud hvor mange penge der er frimærker for på billedet:

5 * 5,50kr + 12 * 0,25kr + 14 * 0,50kr = 37,50kr

Der mangler altså frimærker for 

48,00kr - 37,50kr = 10,50kr

Hvis vi ska købe det resterende beløb i form af 50-øres frimærker, så skal vi bruge

x * 0,50kr = 10,50kr  <=>

x = 21

Dvs. 21 50-øres frimærker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2022 af SuneChr

Opstil en ligning, hvor n er det manglende antal 50'øres frimærker:
   12·0,25 kr
+ (14 + n)·0,50 kr
+ 5·5,50 kr
=
48,00 kr


Svar #3
12. maj 2022 af shain

ok på den måde tak

Skriv et svar til: frimærker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.