Fysik

Mekanik HJÆLP

15. maj 2022 af Floraa - Niveau: B-niveau

Jeg skal snart op i fysik B . Jeg har svært ved at løse noget af spørgsmålene:

1. Eksempel af sammenhæng mellem sted, hastighed og acceleration. 

2. Definer bevægelseslove i et homogent tyngdefelt. 

Håber i kan hjælp 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2022 af Soeffi

#0.

1. Eksempel af sammenhæng mellem sted, hastighed og acceleration. 

2. Definer bevægelseslove i et homogent tyngdefelt. 

1) Hvis jeg siger: sted- og fartfunktionen for lineær bevægelse med konstant acceleration, hvad siger du så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2022 af mathon

I  tyngdefeltet med y-aksen orienteret nedefter:

                   \small \small \small \begin{array}{llllllll}&& \textbf{s}(t)=\begin{pmatrix} 0\\\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0 \end{pmatrix} \\\\&& \textbf{v}(t)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(\textbf{s(t)})=\begin{pmatrix} 0\\g\cdot t +v_0\end{pmatrix}\\\\&& \textbf{a}(t)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(\textbf{v(t)})=\begin{pmatrix} 0\\g \end{pmatrix} \end{array}
                                     


Skriv et svar til: Mekanik HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.