Matematik

Eksponentiel regression

22. maj 2022 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde det procentvise fald om året, dvs. opgave b. Ville hjælpe utrolig meget, hvis en af jer kunne forklare det skridt for skridt. 

Mang tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2022 af Christianfslag

Du har en forskrift f(x)=b\cdot a^x der indeholder to ubekendte; a og b.

Nu skal du blot opskrive nogen ligninger og lade Maple løse.

solve([b\cdot a^0=87,b\cdot a^1^9=31],[a,b])

Eller du kan skrive dine X og Y op som

X:=x1,x2,x3,x4

Og

Y:=y1,y2,y3,y4

Hvorefter du finder en funktion med

Fit(b\cdot a^x,X,Y)


Svar #2
22. maj 2022 af lauhan (Slettet)

Men jeg skal finde fald om året. Jeg har fundet a og b??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2022 af oppenede

Indsæt x=0 for at bestemme y nå x=0.
Indsæt x=1 for at bestemme y nå x=1.

Så har du y værdierne for 2 tidspunkter med et års mellemrum, og skal beregne hvor stort et procentvist fald den sidste y værdi er af den første.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2022 af ringstedLC

Repetér eksponentialfunktioner og eventuelt renteformlen:

\begin{align*} a &= 1-r \\ r &= (1-a)\cdot 100\% \\ r_\% &= \;?\,% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2022 af ringstedLC

#1 og #2:

a) "... ved eksponentiel regression på alle tabellens data".

Det er derfor ikke tilstrækkeligt at anvende to sæt data.


Svar #7
23. maj 2022 af lauhan (Slettet)

Altså er det rigtigt at vækstraten så er -5.3% ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2022 af oppenede

Det er umuligt at bekræfte, da det billede du har vedhæftet kun viser de 2 første og 2 sidste datapunkter.

Svar #9
23. maj 2022 af lauhan (Slettet)

Nårh. Ja undskyld kan måske lige vedhæfte hvad jeg fik som a og b 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2022 af oppenede

#7 Ja, men vækstraten er hvor meget y værdien vokser, der bliver spurgt hvor stort et fald der sker.

Svar #11
23. maj 2022 af lauhan (Slettet)

men hvad skal jeg så vise dig. Datasættet er her, hvis det er 


Svar #12
23. maj 2022 af lauhan (Slettet)

så kan i måske hjælpe mig med spørgsmål b


Svar #13
23. maj 2022 af lauhan (Slettet)

er det så rigtigt at vækstraten -5.3%, hvilket betyder at børnedødeligheden falder med 5.3% om året ifølge modellen 


Svar #14
23. maj 2022 af lauhan (Slettet)

#8 Det er umuligt at bekræfte, da det billede du har vedhæftet kun viser de 2 første og 2 sidste datapunkter.

 kan du hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #15
23. maj 2022 af Anders521

#14 Det er korrekt.


Svar #16
23. maj 2022 af lauhan (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.