Kemi

Syre-base ligevægt og titrering

24. maj 2022 af Antoncolding - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke de her tre spørgsmål, eller mere rettere sagt, jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal svare på de her spørgsmål:

Redegøre for ascorbinsyres reaktion med vand og med natriumhydroxid  

Skitsere titrerkurven for ascorbinsyres reaktion natriumhydroxid og sammenholde den med tabelværdier for de to pKs-værdier  

Forklare forskellen på en potentiometrisk og en kolorimetrisk titrering samt hvordan man vælger en passende indikator til en kolorimetrisk titrering

Det vil være virkelig rart hvis I kunne uddybe jeres svar ?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2022 af Moderatoren

Du er ikke helt sikker – prøv at beskrive din usikkerhed, så kan hjælperne sikkert gøre dig helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2022 af Lærke0001 (Slettet)

Svar 1: er bare usikker på hvad jeg skal svare på de spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2022 af Lærke0001 (Slettet)

#2

se f.eks.
                https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2048168

Den havde ikke helt det svar jeg gik efter, men den havde noget, som jeg måske kan bruge:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2022 af Moderatoren

Hold dig til én profil, så er det ikke forvirrende at hjælpe dig. 

Hvori består din usikkerhed? Hvad har du gjort for at 'Redegøre for ascorbinsyres reaktion med vand og med natriumhydroxid'?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2022 af Lærke0001 (Slettet)

#5

Hold dig til én profil, så er det ikke forvirrende at hjælpe dig. 

Hvori består din usikkerhed? Hvad har du gjort for at 'Redegøre for ascorbinsyres reaktion med vand og med natriumhydroxid'?

sry, men vi er to forskellige mennesker, vi går i den samme klasse og begge er forvirret med de spørgsmål:) Vi har ikke rigtig svaret på de spørgsmål..


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2022 af Moderatoren

Okay..

Prøv at beskrive, hvad du er forvirret over eller usikre på. 

Hvad har du tænkt på at gøre for at 'Redegøre for ascorbinsyres reaktion med vand og med natriumhydroxid'?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2022 af mathon

Ascorbinsyre er en diprot syre
pK= 4.2      pK= 11.6


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2022 af mathon

                                                                 Titrering af diprot syre

        Hvis pKs2 er væsentligt over 9, bliver andet pH-spring utydeligt.

        pKs1 + 4 \small < pKs2 \small \leq 9  for at giv e tydelige pH-spring.

        Man kan titrere som monoprot syre ved at vælge en indikator, som slår om på det lodrette
        kurvestykke ved 1. ækvivalenspunkt.

        Man kan titrere som diprot syre ved at vælge en indikator, som slår om på det lodrette kurvestykke 
        ved 2. ækvivalenspunkt.

       


Svar #10
26. maj 2022 af Antoncolding

#9

                                                                 Titrering af diprot syre

        Hvis pKs2 er væsentligt over 9, bliver andet pH-spring utydeligt.

        pKs1 + 4 \small < pKs2 \small \leq 9  for at giv e tydelige pH-spring.

        Man kan titrere som monoprot syre ved at vælge en indikator, som slår om på det lodrette
        kurvestykke ved 1. ækvivalenspunkt.

        Man kan titrere som diprot syre ved at vælge en indikator, som slår om på det lodrette kurvestykke 
        ved 2. ækvivalenspunkt.

       

Hvilken del af spørgsmålene er det svar til???


Svar #11
26. maj 2022 af Antoncolding

#8

Ascorbinsyre er en diprot syre
pK= 4.2      pK= 11.6

Og hvilken del af spørgsmål er den her svar til???


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2022 af mathon

#11

            til titrering af ascorbinsyre.


Skriv et svar til: Syre-base ligevægt og titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.