Matematik

appelsiner energi protein procent

26. maj 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Skal have hjælp til opgave 1 og 3
opgave. 1) Skal jeg aflæse 87% vand
opg. 3 Hvordan beregnes dette?

Svar #1
26. maj 2022 af shain

billede 1

Svar #2
26. maj 2022 af shain

billede 2

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2022 af ringstedLC

Opg. 1 Du aflæser varedeklarationen til 87 g vand pr. 100 g. Det giver 87%.

Opg. 3 Gør det samme!


Svar #4
26. maj 2022 af shain

så det er 0,9% protein?

Svar #5
26. maj 2022 af shain

dvs 1/10?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2022 af ringstedLC

#4: Ja.

#5: Nej.

\begin{align*} 0.9\%=\tfrac{0.9}{100} &\;{\color{Red} \neq }\;\tfrac{1}{10} \\ 0.9\% &= 0.09 \end{align*}


Svar #7
26. maj 2022 af shain

Er svaret nr.2) 1/10?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2022 af ringstedLC

Opg. 2 Nej.

Du aflæser varedekl. til 215 kJ pr. 100 g:

\begin{align*} \frac{E}{\textup{g}} &= \frac{215\,\textup{kJ}}{100\,\textup{g}}=\frac{2.15\,\textup{kJ}}{\textup{g}} \end{align*}

190 g indeholder:

\begin{align*} E_{190} &= 190\,\textup{g}\cdot \frac{2.15\,\textup{kJ}}{\textup{g}}=\;?\,\textup{kJ} \end{align*}

eller blot:

\begin{align*} E_{190} &= \frac{190\,\textup{g}\cdot 215\,\textup{kJ}}{100\,\textup{g}}=\;?\,\textup{kJ} \end{align*}


Svar #9
26. maj 2022 af shain

okay mange tak

Skriv et svar til: appelsiner energi protein procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.