Matematik

Hej jeg har en opgave for til i dag, kl. 14 er der en der kan hjælpe mig. Har siddet i flere timer og forstår det ikke.

31. maj 2022 af minananan - Niveau: 8. klasse

Her er opgaven kan i hjælpe mig med mellemregninger og svaret da de også skal inddrages i opgaven?

Angiv den samlede vægt i kg:

a. 12 pakker tobak a 49,3 g

b 30cm3 guld a 19,3 g 

c. 0,5 m3 fyrretræ i dm3 vejer 0,6 kg 

d. 1m3 is,1 / vejer 900g


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2022 af Moderatoren

Nej, det er snyd. Du skal selv lave dine opgaver. Du må beskrive dine problmer med opgaven – så kan du få hjælp.


Svar #2
31. maj 2022 af minananan

Okay 

Jeg har fundet frem til i c at; 

Den samlede vægt i kg er: 5 kg På 1 m3 går der 10 decimeter 10*0,5 =5 kg

så 5kg er resultatet er det rigtigt elller skal rege gange med 0,6 dm istedet for 0,5 m3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2022 af mathon

a. 12 pakker tobak (49,3 g/pakke)

b 30 cm3 guld a (19,3 g/cm3)

c. 0,5 m3 fyrretræ (0,6 kg/dm3)

d. 1 m3 is, ( 900 kg/m3)


Svar #4
31. maj 2022 af minananan

Hej mathon 

i opgave c skal jeg så dividere 0,6:1= 0,6 og omregn det til kg

så det resultat i c er 0,0006?

 I  d skal jeg dividerer 900:1= 900 og omregn det i kg 

  så resultatet er 0,9?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2022 af mathon

                   \small 0.6\;\frac{kg}{dm^3}=600\;\frac{kg}{m^3}


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2022 af mathon

            \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&1\;\mathrm{m^3 }\textup{ fyrretr\ae \ vejer }600\;\mathrm{kg}\\\\& 0.5\;\mathrm{m^3 }\textup{ fyrretr\ae \ vejer }? \end{array}


Svar #7
31. maj 2022 af minananan

du siger at 

1 fyrretræ vejer 600 kg 

fordi 0,6*1000 så har vi det i kg som er 600 kg 

kan man ikke bare divider 600 med 2 da det er 0,5 m3?

så svaret er 0,5 fyrretræ vejer 300 kg da der er et halvt fyrretræ og 1 fyrretræ vejer  600 kg


Svar #8
31. maj 2022 af minananan

Er 300 kg rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2022 af mathon

   Ja.


Svar #10
31. maj 2022 af minananan

Hvad med opgave d 


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2022 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&\textup{ v\ae gt af is:}&\left ( 1\;\mathrm{m^3} \right )\cdot\left ( 900\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}} \right )=900\;\mathrm{kg}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. maj 2022 af Soeffi

#0. Rent sprogligt:

a. 12 pakker tobak à 49,3 g = 12 pakker tobak, der hver vejer 49,3 gram

b. 30 cm3 guld à 19,3 g = 30 cm3 guld, der vejer 19,3 gram for hver cm3 

c. 0,5 m3 fyrretræ i dm3 vejer 0,6 kg = 0,5 m3 fyrretræ, når 1 dm3 vejer 0,6 kilogram 

d. 1 m3 is, 1 / vejer 900 g = 1 m3 is, der vejer 900 gram per liter(?)


Skriv et svar til: Hej jeg har en opgave for til i dag, kl. 14 er der en der kan hjælpe mig. Har siddet i flere timer og forstår det ikke.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.