Matematik

normalfordeling

01. juni 2022 af pandaelsker - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal vise udtrykket på det vedhæftet billede 

Vedhæftet fil: ffef.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2022 af Soeffi

#0. Måske...?:

\\P(\mu-2\sigma<X<\mu+2\sigma)=P(-2<(X-\mu)/\sigma<2)=\\\\\Phi (2)-\Phi (-2)=0,977-0,023=0,954


Svar #3
01. juni 2022 af pandaelsker

hvad er sigma så for en størrelse?


Svar #4
01. juni 2022 af pandaelsker

jeg mente phi, altså phi(2)-phi(-2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2022 af Anders521

#4 Når der skrives  \small \Phi(x) er der tale om fordelingsfunktionen til normalfordelingen. Specifikt er den en stamfunktion til tæthedfunktionen 

                                                                  \small f(x)=\frac{1}{\sqrt{2\pi\sigma^2}}e^{\frac{-(x-\mu)^2}{2\cdot \sigma}}

 Der haves at 

                                           \small P(X\leq x)=F(x)=\Phi \bigg( \frac{x-\mu}{\sigma} \bigg)=\int_{-\infty}^x f(x) \,\text{d}x .

Grafisk set betyder \small \Phi(x) sandsynligheden for at bestemme observationer til venstre for \small x


Skriv et svar til: normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.