Kemi

mængdeberegning

06. juni 2022 af ana9191 - Niveau: A-niveau

Hvor meget CO2 dannes der ved forbrænding af 20 gram glukose?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2022 af mathon

                         \small \begin{array}{lllllll}&& C_6H_{12}O_6\;_{\textit{(s)}}\;+\;6\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;6\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;6\,H_2O\,_{\textit{(g)}}\\\\&& n_{C_6H_{12}O_6}=\frac{20\;\mathrm{g}}{180.156\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.111015\;\mathrm{mol}\\\\&&n_{CO_2}=6\cdot n_{C_6H_{12}O_6}=6\cdot \left (0.111015\;\mathrm{mol} \right )=0.666089\;\mathrm{mol}\\\\&& m_{CO_2}=\frac{0.666089\;\mathrm{mol}}{44.01\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.015\;\mathrm{g} \end{array}


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.