Matematik

kombinatorik

13. juni 2022 af sska1234 - Niveau: 7. klasse

Kan i hjælpe med kombinatorik?

har vedlagt opgaverne - især opgave 3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}\textbf{3.}\\&& \begin{array}{|c|c|}\hline 23&23\\\hline \end{array}&&&23\cdot 23=529 \end{array}


Svar #3
13. juni 2022 af sska1234

Tak er det fordi der er 23 bogstaver og 23 muligheder ? jeg får det nemlig til 24 bogstaver

Derudover forstår jeg heller ikke opgave 1 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2022 af Quarr

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2022 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{1.}\\&& \begin{array}{|c|c|}\hline 10&10\\\hline \end{array}&&&10\cdot 10=100 \end{array}


Svar #6
13. juni 2022 af sska1234

Mathon jeg forstår ikke hvorfor der er 10*10 :( kan du forklare? jeg ville have sagt 10fordi der er 6 muligheder og 10 ud fald?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. juni 2022 af SuneChr

Hængelåsen i opgave 31 har to hjul á ti cifre. Det giver 10·10 forskellige muligheder, hvoraf én af disse kan
åbne låsen. På tegningen ses kun tre cifre på hjulene, - de øvrige syv er skjult inde i låsen.
Dit forslag i # 6 ville have været rigtig, hvis låsen havde haft seks hjul á ti cifre.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2022 af SuneChr

En hængelås med kun 100 kombinationer er ikke god for den, der låser sine ting inde men særdeles god for en tyveknægt, som hurtigt kan gennemløbe alle mulighederne indenfor en overkommelig tid.
Med 10000 kombinationer ville en tyveknægt skulle bruge mellem to og tre timer, hvis alle kombinationerne skulle gennemløbes. (Antag ét sekund pr. kombination og at den heldige kombination ligger til sidst). 


Skriv et svar til: kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.