Fysik

opvarmning og smeltning af is

13. juni 2022 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

kunne godt bruge noget hjælp til hvordan jeg kan lave opgave b og hvilken formel jeg kan bruge i opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2022 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} c_{is}\;{\color{Red} \neq }\;c_{vand}\end{align*}

b)

\begin{align*} Q &= c\cdot m\cdot \Delta T \\ (Q,T)\,\textup{graf: }T(Q) &= \frac{Q}{c\cdot m}\;,\;m\neq 0 \\ \end{align*}

c)

\begin{align*} Q=P\cdot t &= \bigl(m\cdot c_{is}\cdot \Delta T_{is}\bigr) +\bigl(m\cdot L_{is}\bigr)+\bigl(m\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}\bigr) \\ &= m\cdot \bigl(c_{is}\cdot \Delta T_{is}+L_{is}+c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}\bigr) \\ t &= \frac{m}{P}\cdot \bigl(c_{is}\cdot \Delta T_{is}+L_{is}+c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}\bigr)\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllr} \textbf{c)}\\&\mathrm{opvarmning_{\, \, -11 \to 0\degree C}:}&&\left ( 3.00\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 2.00\;\mathrm{\frac{kJ}{kg\cdot K}} \right )\cdot \left (11\;\mathrm{K} \right )&=&66.00\;\mathrm{kJ}\\&\textup{smeltning:}&&\left ( 3.00\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 334.00\;\mathrm{\frac{kJ}{kg}} \right )&=&1002.00\;\mathrm{kJ}\\& \mathrm{opvarmning_{\, \, 0 \to 11\degree C}:}&&\left ( 3.00\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 4.18\;\mathrm{\frac{kJ}{kg\cdot K}} \right )\cdot \left ( 11\;\mathrm{ K} \right )&=&\underline{ \; \; 137.94\;\mathrm{kJ}}\\&\textup{energibehov:}&&&=&1205.94\;\mathrm{kJ}\\\\&\textup{tid}&&t=\frac{1205.94\;\mathrm{kJ}}{1.050\;\mathrm{\frac{kJ}{s}}}=1148.51\;\mathrm{s}=19.14\;\mathrm{min} \end{array}


Skriv et svar til: opvarmning og smeltning af is

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.