Kemi

Pufferligningen og puffereffekten

15. juni 2022 af Julie8298 - Niveau: B-niveau

Hej! jeg er ved at læse op til kemi B eksamen. mit spørgsmål er, hvordan pufferligningen skal forklares og hvordan puffereffekten måske har en realtion til pufferligningen og hvordan den virker:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{pufferligning:}\\&&pH=pK_a+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )\\\\& \textup{hvis }&0.1\leq \frac{n_b}{n_s}\leq 10\\&\textup{afviger}&pH\textup{ h\o jst med }\mathrm{\acute{e}}\textup{n enhed fra }pK_a. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{dvs. at }&\textup{en puffer}&\textup{med maksimal pufferkapacitet }\left ( n_b=n_s \right )\textup{ ved}\\&&\textup{tils\ae tning af et mindre volumen st\ae rk syre}\\&&\textup{eller st\ae rk base kun underg\aa r }pH\textup{-\ae ndring}\\&&\textup{p\aa \ f\o rste decimal.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2022 af mathon

rettelse:

\small \begin{array}{lllllll} \textup{dvs. at }&\textup{en puffer}&\textup{med maksimal pufferkapacitet }\left ( n_b=n_s \right )\textup{ ved}\\&&\textup{tils\ae tning af et mindre volumen st\ae rk syre}\\&&\textup{eller st\ae rk base h\o jst underg\aa r }pH\textup{-\ae ndring}\\&&\textup{p\aa \ f\o rste decimal.} \end{array}


Skriv et svar til: Pufferligningen og puffereffekten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.