Kemi

Reaktionsligning

17. juni 2022 af Moehy - Niveau: B-niveau

Hvad skal der står på den anden side af reaktionspilen ifh til salt opløsning?

Na2CO3 + Ca(NO3)2 ?

Na2CO3 + AgNO3 ?

Na2CO3 + HCl ?

Ca(NO3) + AgNO3 ?

Ca(NO3) + HCl ?

AgNO3 + HCl ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2022 af mathon

                   \small Na_2CO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Ca\left (NO_3 \right )_2\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;CaCO_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2022 af mathon

                   \small Na_2CO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,AgNO_3 \,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Ag_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2022 af mathon

                   \small Na_2CO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,HCl \,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;+\;CO_2\;_{\textit{(g,aq)}}\;+\;2\,NaCl\,_{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2022 af mathon

                   \small \small Ca\left (NO_3 \right )_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,HCl \,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;CaCl_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,HNO_3\,_{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juni 2022 af mathon

                   \small \small \small AgNO_3 \,_{\textit{(aq)}}\;+\;HCl \,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;AgCl\,_{\textit{(s)}}\;+\;HNO_3\,_{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. juni 2022 af mathon

                     Ca(NO3) + AgNO?    status quo     begge salte er let opløselige


Svar #7
18. juni 2022 af Moehy

Tusind tak!

Jeg skal vælge to reaktionsligninger fra forsøget og forklare hvorfor de er vigtig.

Jeg er blank :/


Svar #8
18. juni 2022 af Moehy

#6

                     Ca(NO3) + AgNO?    status quo     begge salte er let opløselige

Kan to letopløselig salte ikke reagere med hinanden?


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. juni 2022 af mathon

Fældning kræver store stofmængder:
                                                              \small \begin{array}{llllll} \begin{array}{|c|c|} \hline \textbf{Stof}&\textbf{opl. pr 100 mL v. 20}\degree C\\\hline Ca(NO_3)_2&130\;\mathrm{g}\\\hline AgNO_3&222\;\mathrm{g}\\\hline \end{array} \end{array}

           


Svar #10
19. juni 2022 af Moehy

#9

Fældning kræver store stofmængder:
                                                              \small \begin{array}{llllll} \begin{array}{|c|c|} \hline \textbf{Stof}&\textbf{opl. pr 100 mL v. 20}\degree C\\\hline Ca(NO_3)_2&130\;\mathrm{g}\\\hline AgNO_3&222\;\mathrm{g}\\\hline \end{array} \end{array}

           

Tusind tak igen!
Der er bare en sidste spørgsmål til...

Jeg skal vælge to reaktionsligninger fra forsøget og forklare hvorfor de er vigtig.

Jeg kan ikke vælge 2 reaktionsligninger fordi jeg ikke ved hvilke 2 der er vigtig.


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. juni 2022 af mathon

Na2CO3 + HCl                  bruges til påvisning af karbonat (bobler af CO2)

AgNO3 + HCl                    bruges til påvisning af klorid (bundfald af AgCl)


Skriv et svar til: Reaktionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.