Matematik

Micael tanker op

24. juni 2022 af shain - Niveau: 8. klasse
Det er en opgave som handler om benzinøkonomi. Jeg vil vide om det er rigtig opstillet.
a) 2/8*40 liter = 10 liter

b)10 liter *9,25 kr/liter = 92,5 kr

c) Er det 40 liter fuld tank eller skal jeg regne?

d) 10,50-9,25= 1,25 kr

e) 30 liter* 9,25 kr/liter = 277,5 kr

f) 35 liter * 9,25 kr/ liter = 323,7 kr

g) 40 liter * 14 km/ liter = 560 km

C er jeg i tvivl om samt f




Svar #1
24. juni 2022 af shain

Billede af opgaven

Svar #2
24. juni 2022 af shain

Er opgaverne rigtig opstillet og udregnet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2022 af mathon


Svar #4
24. juni 2022 af shain

Er i tvivl om c) og f)

Svar #5
24. juni 2022 af shain

opgave c)
skal han fylde 40 liter på? Hvis han vil køre fuld tank. 560 km/14 km/liter dvs. 40 liter?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juni 2022 af mathon

a) er OK

b) "Hvor langt ville han kunne køre" kan ikke besvares med et krone-beløb.

c) Du skal regne.

d) "Hvad er forskellen i kroner" - ikke i kroner pr. liter.

e) OK

f) 323.75 kr

g) OK


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juni 2022 af mathon

c) En fuld tank er \small \frac{8}{8} og tanken indeholder \small \frac{2}{8}


Svar #8
25. juni 2022 af shain

b( han bil køre 14 km/liter* 10 liter= 140 km?

Svar #9
25. juni 2022 af shain

c) skal han fylde 6/8*40? 30 liter
d) Forskel i kr. hvilke tal skal trækkes fra hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. juni 2022 af mathon

c) skal han fylde 6/8*40? 30 liter       Ja


\small \begin{array}{llllllll} \textbf{d)}\\& \textup{Beregn forskellen i pris for 30 L br\ae ndstof.} \end{array}


Svar #11
25. juni 2022 af shain

opgave b) er svaret 140 km?

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. juni 2022 af mathon

#11
           Ja.


Svar #13
25. juni 2022 af shain

tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Micael tanker op

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.