Matematik

opstille formel

23. juli 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Det handler om cykling skal opstille en formel med nogle oplysninger spørgsmål a) og b)

a) 2*x+3,5 km+ 6 km* y *3?
Er x antal km kommer det ikke an på hvad hans fart og tid er?

b) Der skal jeg indsætte et tal som udregner hvor langt han har cyklet på en uge

Svar #1
23. juli 2022 af shain

billede

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juli 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2022 af mathon

\begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\& x\textup{ er antal gange til og fra skole }a\acute{}\; 7\;\mathrm{km}\\& y\textup{ er antal gange til og fra fodbold }a\acute{}\;12\;\mathrm{km}\\\\& \textup{formel for ugentlig k\o rsel:}\\&&L=x\cdot 7+y\cdot 12\\\\\\ \textbf{b)}\\&\textup{Sebastians}\\&\textup{ugentlige k\o rsel:}\\&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad L=5\cdot 7+3\cdot 12=71 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juli 2022 af ringstedLC

a) Formlens variabler kunne være afstandene til skole og fodbold:

\begin{align*} L &= 2\cdot 5x+2\cdot 3y \\ L &= 10x+6y \end{align*}

Beregningen af afstanden (kørte km.) afhænger ikke af hvor lang tid, det tager at køre den. Da fart er forholdet mellem afstand og tid, har den heller ikke noget med beregningen at gøre.


Svar #5
23. juli 2022 af shain

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juli 2022 af mathon

 Afstandene til skole og fodbold er konstanter.


Skriv et svar til: opstille formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.