Kemi

Omdannelsegraden

24. juli 2022 af Jette1234567 - Niveau: B-niveau

Hej 

Er ved at forberede eksmane kemi b og gennemgå en øvelse, vi har lavet.

Et af spørgsmålene går på syrens omdannelsegrad.

Jeg kan godt se, man finder den vha formlen α= ([b]/cs   .)100%

Er det et udtryk for, hvor meget af syrens oxoniumioner, der afgives, og dermed et udtryk for hvor stærk den er. 

Og er det rigtigt forstået, at hvis meget af syrens H afgives, er det en stærk syre og omvendt?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2022 af mathon

 Syrens 
                                       \begin{array}{lllllll} \textup{dissociationsgrad}&\alpha=\frac{1}{1+10^{\,pK_s-pH}} \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juli 2022 af mathon

α et udtryk for, hvor stor en del af syrens syrehydrogen, der omdannes til H3O+

STORT α betyder STÆRK syre.

LILLE α betyder svag syre.


Svar #3
26. juli 2022 af Jette1234567

Tak.


Skriv et svar til: Omdannelsegraden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.