Kemi

Forsæbning af et fedtstof

01. august kl. 21:04 af Jette1234567 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er ved at bearbejde et forsøg, jeg kan komme op i til eksamen på turbokursus.

Om forsæbning af et fedtsstof.

Vi titrerede hhv. 25 ml KOH med 2 g olie og 25 ml KOH uden noget - med saltsyre. I KOHblandingerne var phenolptalein. 

Er det rigtigt forstået, at opløsningerne skifter farve fra lilla til farveløs, når H+ fra saltsyren har reageret med alt OH- fra KOH, således, at der bliver overskud af H+, så bliver reagerer de med vand og danner H3O+, som er syre, og derfor bliver blandet syrlig, hvorfor phenolptalein reagerer ?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. august kl. 08:57 af mathon

              \small \begin{array}{llllllll} \begin{array}{lc|c|c|c|c|cl|cc} &pH:&...&8&9&10&...&&\textup{indikator}\\ \hline &&\textup{farvel\o s}&&&&\textup{r\o d}&&\textup{phenolphtalein} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. august kl. 09:29 af mathon

Formentlig:
                
Vi titrerede hhv. 25 ml 1 M KOH med 2 g olie og 25 ml 1 M KOH uden noget - med 1 M saltsyre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. august kl. 10:16 af mathon

... således at der bliver overskud af H3O+, pH bliver mindre end 7 og phenolptaleinen bliver farveløs.


Svar #4
04. august kl. 14:34 af Jette1234567

Tak.


Skriv et svar til: Forsæbning af et fedtstof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.