Matematik

Trigonometriske ligninger

08. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau
Har denne ligning, og kan godt forstå fremgangsmetoden delvist. Dog er jeg i tvivl om hvorfor der dannes 2 løsninger. Nogen der kunne give mig step for step, så jeg forstår fremgangsmetoden samt grundlaget for svaret.

Billede er vedhæftet

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2022 af Quarr

sin(\pi -x)=sin(x)

Orienter dig ved at bruge enhedscirklen eller følgende link.

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/trigonometri/overgangsformler

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \sin(2t)=0.75\qquad 0<t<\frac{\pi}{2}\\\\&& \sin(2t_o)=\sin(\pi-2t_o)=0.75\\\\\\&& 2t_o=\sin^{-1}\left ( 0.75 \right )=0.8448\\\\&& t_{o}=0.4240\\\\\textup{generel l\o sning:}&&t=0.4240+p\cdot 2\pi\qquad p\in\mathbb{Z}\\\\\\&& \pi-2t_0=0.8448\\\\&& t=\frac{\pi-0.8448}{2}=1.1484\\\\ \textup{generel l\o sning:}&&t=1.1484+p\cdot 2\pi\qquad p\in\mathbb{Z} \end{array}


Svar #3
08. august 2022 af Jeppe123455

Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Trigonometriske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.