Matematik

Opstil en forskrift opgave 3

09. august 2022 af ukendt93 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har bruge for hjælp til at regne de her ud

 Ida løber på et løbebånd i et træningscenter. 

Hun løber 2 km på 15 minutter. 

Ida vil gerne regne ud, hvor langt hun løber på 5 minutter.

1. Opstil en funktionsforskrift, så Ida kan beregne, hvor langt hun løber på 5 minutter.
2 .Benyt forskriften til at beregne, hvor langt hun løber på 20 minutter.
3. Benyt forskriften til at beregne, hvor lang tid hun skal løbe, hvis hun gerne vil løbe 7,5 km.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. august 2022 af peter lind

1. beregn hvor lang hun løber i 1 minut

gang dette med tiden og du får hvor langt hun løber på den tid

3) sæt længden til 7,5 km og find hvor lang tid tager


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{1.}\\&\textup{funktionsforskrift:}\\&& f(x)=\frac{2}{15}\cdot x\\\\& \textup{hvor }f(x) \textup{er afstanden i }\textup{km}\\&\textup{i tiden }x\textup{ minutter} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2.}\\&\textup{l\o bel\ae ngde:}\\&& f(20)=\frac{2}{15}\cdot 20\\\\& \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{3.}\\&\textup{tid:}\\&& 7.5=\frac{2}{15}\cdot x\\\\&& x=\frac{7.5\cdot 15}{2} \end{array}


Svar #5
10. august 2022 af ukendt93

Tak!


Skriv et svar til: Opstil en forskrift opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.