Matematik

Integralregning

09. august 2022 af Rebecca1234a - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg undret mit lidt over hvordan grafen ser ud til funktionen: f(x)=3x2+2x-8 hvis grafen gå gennem punktet (2,8)??

det haster en lille smule, og jeg kan ikke få min N-spire til at fungere!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2022 af ringstedLC

Du ved, at grafen er en glad parabel. Indsæt et par- el. tre x-værdier i forskriften feks. x = 0, brug toppunktsformlen eller brug at b er lig hældningen i grafens skæring med y-aksen.

PS: Punktet har ingen betydning for grafens udseende.

N-spire: Husk at din stamfunktion ikke må/kan hedde det samme som den definerede funktion og at du ikke må bruge store bogstaver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2022 af Anders521

#0 Da du kender koefficienterne til din funktion, kan du bestemme dens grafs udseende. Ellers kan du kan bruge GeoGebra i stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2022 af SuneChr

# 0
Vi skal angivelig bestemme stamfunktionen F (x) til f (x) , hvorom gælder, at F (2) = 8 .
Løs derfor ligningen, til bestemmelse af c
        23 + 22 - 8·2 + c = 8


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}\#\textbf{0}\\& F(x)=\int\left ( 3x^2+2x-8 \right ) \mathrm{d}x=3\cdot \frac{1}{3}x^3+2\cdot \frac{1}{2}x^2-8x+k=x^3+x^2-8x+k\\\\& F(2)=2^3+2^2-8\cdot 2+k=8\\\\& 2^2-16+k=0\\\\& k=12\\\\\\& F(x)=x^3+x^2-8x+12 \end{array}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.