Fysik

bevægelse

16. august 2022 af saliey - Niveau: B-niveau

hej er der nogen, der kan hjælpe mig med de her to spørgsmål?

Opgave 4

En murer taber en mursten fra en højde af 6 meter.

a. Hvor stor er murstenens hastighed lige inden, den rammer jorden?

b. En to meter høj mand står der, hvor murstenen skal falde. Hvor lang tid har han til at flytte sig?

Opgave 5

En uforsigtig turist taber sit kamera ned i en dyb brønd i en oldtidsby. 3,34 sekunder efter at hun tabte kameraet, hører hun plasket.

a. Hvor dyb er brønden?

Lydens hastighed sættes til 343 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 4}\\& \textbf{a)}\\&&\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot h\\\\&& v=\sqrt{2\cdot g\cdot h}\\\\\\&\textbf{b)}\\&&\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2=4\;\mathrm{m}\\\\&& t=\sqrt{\frac{2\cdot \left (4\;\mathrm{m} \right )}{g}} \end{array}


Svar #2
16. august 2022 af saliey

tak for svaret, er det formlen for konstant accelration du bruger her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{a)}\\&& s=\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2022 af mathon

#2
          Ja.


Svar #5
16. august 2022 af saliey

4) v=√ -2* 9,816m/s^2 *6 m

er det så korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du mangler en parentes, så man kan se, hvad du tager kvadratroden af. Det ser ud som om du tager kvadratroden af et negativt tal. Det skulle gerne være et positivt tal. Ellers er hastigheden blevet imaginær!


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2022 af Eksperimentalfysikeren

5a: husk at tage hensyn til lydens hastighed.


Svar #8
16. august 2022 af saliey

ved 4a, tænkte jeg at det skal være negativt da den falder ned? og ved 5a, hvordan er det lige præsic at jeg skal tage hensyn til det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2022 af ringstedLC

#2: Ja. Tyngdeacc. er konstant i den afstand fra overfladen.

#8: I #1 a) udregnes hastigheden som ganske rigtigt har en retning, til at være i samme retning som tyngde- kraften/acc. og faldhøjden, altså nedad.

Se at hvis faldretningen gøres negativ, skal højden (≈ forskellen mellem slut og start) også være negativ:


Svar #10
16. august 2022 af saliey

#9: Ok 

er der måske nogen der gider så at sige om jeg har regnet rigtigt

Vedhæftet fil:fysik opgaver .pdf

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{a)}\\&& d\left ( ybde \right )=\frac{1}{2}\cdot g\cdot {t_{\textup{fald}}}^2\\\\&& d=\frac{1}{2}\cdot g\cdot \left (t_{\textup{plask}-t_{\textup{lyd}}} \right )^2 \\\\ && d=\frac{1}{2}\cdot g\cdot\left( 3.34\;\mathrm{s}-\frac{s}{343\;\mathrm{\frac{m}{s}}} \right )^2\\\\&& \textup{solve}\left (d=\frac{1}{2}\cdot 9.82\cdot \left (3.34-\frac{d}{343} \right )^2 ,d \right ) \\\\&& s=16.168\;\mathrm{m} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. august 2022 af mathon

små tastefejlsrettelser:

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{a)}\\&& d\left ( ybde \right )=\frac{1}{2}\cdot g\cdot {t_{\textup{fald}}}^2\\\\&& d=\frac{1}{2}\cdot g\cdot \left (t_{\textup{plask}-t_{\textup{lyd}}} \right )^2 \\\\ && d=\frac{1}{2}\cdot g\cdot\left( 3.34\;\mathrm{s}-\frac{\mathbf{d}}{343\;\mathrm{\frac{m}{s}}} \right )^2\\\\&& \textup{solve}\left (d=\frac{1}{2}\cdot 9.82\cdot \left (3.34-\frac{d}{343} \right )^2 ,d \right ) \\\\&& \mathbf{d}=16.168\;\mathrm{m} \end{array}


Svar #13
17. august 2022 af saliey

Mange tak, det er et stort hjælp:)


Skriv et svar til: bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.