Matematik

x = -1?

23. august 2022 af Fr00gmann - Niveau: B-niveau

Hej har skulle finde formlen til en eksponentiel udvikling som så hedder

Y= 53,59e^0,1024x

når t= 0 er x=0 som så giver 53,59.... Jeg er blevet bedt om at finde ud af hvad det er når t= -1 men har lidt svært ved at finde rundt i potens regler pt. ville høre om nogen kunne hjælpe mig med hvordan man helt korrekt indsætter -1 som x værdien i formlen?? bruger jeg et simpelt progra som geogebra bliver jeg givet 48,38 men er stadig ikke sikker på hvordan det skal fungere helt teknisk.

det ville være rart med en forklaring :)

vh. og tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2022 af SuneChr

y = 53,59·e- 0,1024  =  48,3740002034... 


Svar #2
23. august 2022 af Fr00gmann

#1

y = 53,59·e- 0,1024  =  48,3740002034... 

tak!


Skriv et svar til: x = -1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.