Fysik

Newtons 3. lov

29. august 2022 af karl327 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I sammenstødet imellem en Vibe og et jetfly af typen Boeing 747, accelereres fuglen op i tidsrummet Δt=2ms. Approximer vibens starthastighed til 0 m/s og at:

Vibe areal = ca. en håndflade;

mfugl =  0,5kg;

vfly = 1000 km/t

..............................................................................................................................................................................

a. Beregn kraften på fuglen ved sammenstødet.

b. Udregn trykket p=F/A, som fuglen udøver på flyet.

Jeg er gået helt i stå, og vil høre om der nogle af jer der kan hjælpe mig lidt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2022 af peter lind

a) Brug at a = Δv/Δt og newtons 2. lov F = m*a

b) Se hvad din håndflades areal er og sæt det ind i formlen


Skriv et svar til: Newtons 3. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.