Matematik

Rumfang af rumlige figurer

30. august 2022 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvad er rumfanget af disse figurer

Vedhæftet fil: rumfang.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2022 af mathon

Uanset hvordan du vender en figur, har den samme rumfang.

Beregninger:
                           Rumfang = højde gange grundflade kan benyttes i kombination for alle tre figurer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{A}\\&\textup{huset rejst p\aa}\\&\textup{h\o jkant:}\\&& \textup{grundflade:}&\textup{rektangel + trekant}\\\\&&& \left ( 2\;\mathrm{m} \right )\cdot \left (3\;\mathrm{m} \right )+\frac{1}{2}\cdot \left ( 2\;\mathrm{m} \right )\cdot \left (3\;\mathrm{m} \right )=9\;\mathrm{m^2}\\\\&& \textup{rumfang:}&h\cdot G=\left ( 5\;\mathrm{m} \right )\cdot \left (9\;\mathrm{m^2} \right )&=&45\;\mathrm{m^3} \end{array}


Skriv et svar til: Rumfang af rumlige figurer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.