Matematik

Hvor mange gange kan kvadratet være i det andet kvadrat

30. august 2022 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor mange gange kan det første kvadratet være i det andet kvadrat

Vedhæftet fil: mange gange.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2022 af Christianfslag

\frac{A_1}{A_2}


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2022 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler oplysninger om de to kvadrater.

Svaret i #1 er ikke korrekt. Hvis de to kvadrater har sidelængder 3 og 10, kan det lille kvadrat være 9 gange i det store. Der bliver så et stykke med arealet 19 tilbage. Formlen i #1 ville give 100/9, hvilket ikke er et helt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2022 af MandenMedMangeHatte

#2 Det første kvadrat har sidelængden 2. Så det andet kvadrat har sidelængden 4.

Det første kvadrat kan være inde i det andet kvadrat 4 gange.

A1 = 4

A2 = 16

A2 / A1 = 16/4 = 4.


Skriv et svar til: Hvor mange gange kan kvadratet være i det andet kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.