Kemi

Redoxreaktioner

01. september 2022 af Adl9 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til nedenstående opgaver, som jeg har ret svært ved :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2022 af inaktiv

Det er nemmere at hjælpe, hvis man ved hvad du har svært ved :)


Svar #2
01. september 2022 af Adl9

#1

Det er nemmere at hjælpe, hvis man ved hvad du har svært ved :)

ALtså glemmer hele tidenhvad det er der kommer next, har lavet det før med min lære,men efter et par dage har jeg glemt hvordan jeg fik lavet den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{}{\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;{\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{N}}O_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}\\\\\\\\

\small \begin{array}{cccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Cu&2&&1\\ N&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

        \small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \small \textbf{afstemning af ladning:}

        \small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

        \small Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2022 af inaktiv

#2

Se side 183 i Basiskemi C, der står hvad du skal gøre trin-for-trin


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2022 af mathon

Da I dismuteres, begyndes med stjernemarkering.

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{h)}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{^*I{^-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{}{\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{I}}{\! O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} \, \, \, 0}}}{^*I}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{I}\,_{\textit{(s)}} \end{array}\\\\\\\\

\small \begin{array}{cccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ ^*I&1&&5\\ I&&5&1 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

       \small \begin{array}{llllll} 5\,^*I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,^*I\,_{\textit{(s)}}\;+\;I\,_{\textit{(s)}}\\\\\textup{nu beh\o ves *-markeringen ikke l\ae ngere.} \end{array}\\\\\\\\

       \small \begin{array}{llllll} 5\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}\\\\\\\\

\small \small \textbf{afstemning af ladning:}

        \small \begin{array}{llllll} 5\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}} \end{array}\\\\\\\\

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

                \small \begin{array}{llllll} 5\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}\\\\\\\\

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2022 af mathon

lille tastekorrektion:

  \small \begin{array}{llllll} 5\,^*I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,^*I\,_{\textit{(s)}}\;+\;I\,_{\textit{(s)}}\\\\\textup{nu beh\o ves *-markeringen ikke l\ae ngere.} \end{array}\\\\\\\\

  \small \begin{array}{llllll} 5\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}} \end{array}\\\\\\\\


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{g)}\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{I}{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{I}_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}

\small \begin{array}{ccccll} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ I&1&&6&&\\ Cr&&3&2 \end{array}\qquad \textup{ da begge atomer \o nskes i et lige antal}

         


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2022 af mathon

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small \small \begin{array}{llllll} \\& 6\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{llllll} \\& 6\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{llllll} \\& 6\,I{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\, H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\;+\;7\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2022 af mathon

\small \textup{\textbf{d)}}

         \small \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Pb}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Cl}O^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{Pb}O_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\,_{\textit{(aq)}}

\small \begin{array}{cccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Pb&2&&1\\ Cl&&2&1 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

        \small Pb{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

        \small Pb{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

        \small Pb{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.