Fysik

Boyle marriots lov.

05. september 2022 af Fr00gmann - Niveau: B-niveau

Hej simpelt spørgsmål igen, da jeg ikke er helt sikker på teorien :)

Hvorfor kan man manipulere boyles marriots lovs, potential regression til en linær regression ved at sige P(tryk) i funktion af 1/V volumen i steedet for P (tryk) i funktion af V (volumen) under konstant temp?

Hvordan ville man forklare hvorfor det passer?

vh, og tak på forhånd 


Svar #1
05. september 2022 af Fr00gmann

side spørgsmål: Hvad ville a og y værdien i forskriften så være? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2022 af peter lind

P/V = Konstant <=> log(P/V) = log(P) - log(V) = log(konstant)


Svar #3
05. september 2022 af Fr00gmann

#2

P/V = Konstant <=> log(P/V) = log(P) - log(V) = log(konstant)

tak!!! Jeg er stadig usikker på hvad værdierne i ax+b er ift loven? altså ift hvor/hvad man kan aflæse i selveste ligningen? er det noget du evt kan hjælpe mig med? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

PV=k. Dette er Boyle Mariaottes lov. Den omskrives til P=k/V. En lineær funktion er af formen y=ax+b. Sammenligner vi med P=k/V, kan vi se, at P svarer til y, k svarer til a, 1/V svarer til x og b=0, så hvis V omregnes til x=1/V, kan der udføres lineær regression på y=P og x=1/V-


Skriv et svar til: Boyle marriots lov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.