Matematik

grafer

07. september 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

hvordan gøre jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2022 af nyegaard19

Begynd med at se på grafernes skæring med 2.-aksen (y-aksen). De to grafer A og B skærer y-aksen i et punkt som har omtrent den dobbelte afstand til x-aksen som grafen C.

For x = 0 får vi at f(0) = 3. Da g(x) er 2 * f(x) får vi at g(0) = 2 * f(0) = 2 * 3 = 6, og da h(x) = f(x) + 3 er h(0) = f(0) + 3 = 3 + 3 = 6, som betyder, at g og h skærer y-aksen i samme punkt. Hvorved vi har fundet funktionen til grafen C.

Graf B har samme hældning som C og er lodret forskudt til C med samme afstand - funktionsværdierne for funktionen, der svarer til grafen B, må i så fald have lagt den samme værdi til funktionsværdierne til funktionen for grafen C.

Graf A svarer til en funktion, som er stigende med det dobbelte i tilvækst til funktionen til grafen C.


Skriv et svar til: grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.