Fysik

Kredsløbsproblem - parallelkobling

18. september 2022 af MichaelGa - Niveau: B-niveau

Jeg følte mig ret sikker i besvarelsen af delopgave a, men jeg kan ikke helt finde ud af hvad der ligger bag delopgave b, i forhold til hvad der gør at det hænger sådan sammen.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Fysik opgave.JPG

Svar #1
18. september 2022 af MichaelGa


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2022 af ringstedLC

a) Strømmen er fælles (≈ den samme) i pærerne:

\begin{align*} I\cdot U=I^2\cdot R &= P\quad,\;\textup{Ohm's lov} \\ R\nearrow&\Rightarrow P\nearrow \end{align*}

b) Spændingen over pærerne er fælles:

\begin{align*} U\cdot I=\frac{U^2}{R} &= P \\ R\searrow&\Rightarrow P\nearrow \end{align*}


Skriv et svar til: Kredsløbsproblem - parallelkobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.