Matematik

rette linje

24. september 2022 af ho123 - Niveau: B-niveau

hjælp til opg 1 og 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2022 af mathon

\small\begin{array}{lllllll}\textbf{1.}\\& \textup{En retningsvektor for }l\textup{:}&&\overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 4\\0 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix}0 \\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}\\\\& \textup{En parameterfremstilling for }l\textup{:}&&\begin{pmatrix} x\\ y\end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}\quad t\in\mathbb{R} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2022 af MentorMath

2. 

Hældningskoefficienten for linjen m aflæses til a = 5/3, mens grafens skæring med y-aksen aflæses til b = -1.

Dvs. 

m : y = 5/3*x-1

Linjen n angiver en lodret graf gennem x = 1. 

Dvs.

n: x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2022 af mathon

\small\begin{array}{lllllll}\textbf{2.}\\&m\textup{:} &\textup{Som n\aa r du finder ligningen for en ret linje gennem to faste punkter.} \end{array}


Skriv et svar til: rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.