Matematik

Diagonal af kvadrat

24. september 2022 af emse0608 - Niveau: 9. klasse

Hej

Hvordan beregner jeg diagonalen af et kvadrat med sidelængderne 1?

Da jeg prøvede at bruge pytagoras' sætning fik jeg 1cm men hvis jeg tegner det  får jeg 1,41cm..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2022 af MentorMath

Hej,

Du kan godt anvende Pythagoras sætning, a2 + b2 = c2

12 + 12 = c2 <=> c = √2 ≈ 1.414


Svar #2
24. september 2022 af emse0608

Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2022 af SuneChr

# 0
"Da jeg prøvede at bruge pytagoras' sætning fik jeg 1cm men hvis jeg tegner det  får jeg 1,41cm.."
Var det ikke omvendt? Det er vanskeligt, med en millimeterinddelt lineal, at afsætte 1/10 mm
(med mindre man med en super spids pen tegner under mikroskop).

Det gælder generelt, at diagonalen i et kvadrat er kvadratets sidelængde gange med \sqrt{2} .
   og
Det gælder generelt, at sidelængden i et kvadrat er kvadratets diagonal gange med \frac{\sqrt{2}}{2} .


Skriv et svar til: Diagonal af kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.