Matematik

Spørgsmål til oprindeligt vægt, procent

27. september 2022 af Matej05 - Niveau: 8. klasse
Er der en venlig sjæl da kan forklare hvordan man regner denne.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2022 af hjælpimatogkemi

#0 Er der en venlig sjæl da kan forklare hvordan man regner denne.?

Hvad er dit eget bud ?


Svar #2
27. september 2022 af Matej05

97*100/7=1.385

Svar #3
27. september 2022 af Matej05

Jeg bokser lidt med det

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2022 af hjælpimatogkemi

Personen vejede oprindelig 90,21 kg


Svar #5
27. september 2022 af Matej05

Hvordan kom du frem til det, kan du skrive metoden :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2022 af hjælpimatogkemi

7%=7/100=0,07

97*0,07= 6,79

Vægten nu = 97 - 6,79

Så hans oprindelige vægt var 90,21 kg


Svar #7
28. september 2022 af Matej05

Hvad med de 9% skal man ikke gøre noget ved

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2022 af ringstedLC

#6 er noget vrøvl. Opgaven har én vægt. Den er hans vægt nu.

\begin{align*} V=97\,\textup{kg}= V_1\cdot 1.09 &\wedge V_1=V_0\cdot 0.93 \\ V_1=\frac{97\,\textup{kg}}{1.09} &\wedge V_0=\frac{V_1}{0.93} \\ V_0 &=... \end{align*}

NB. Vælg et niveau, der svarer til din uddannelse.


Svar #10
28. september 2022 af Matej05

Puha, kan du forklare mig det på en nem måde??

Svar #11
28. september 2022 af Matej05

97-1.09-0.93=

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2022 af SuneChr

Den oprindelige vægt :  x
Vægt efter "tab" :           x - 0,07x = 0,93x
Vægt efter "taget på" :   0,93x + 0,93x·0,09 = 0,93x(1 + 0,09) = 0,93·1,09x = 97
Find nu x.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2022 af SuneChr

Hvis vi kigger på produktet
0,93·1,09 = 1,0137
betyder det, at manden, samlet set, har taget 1,37% på, når vi ser bort fra, at han i første omgang tabte sig.
Altså, at han har taget 1,37% på af sin oprindelige vægt.
 


Svar #14
28. september 2022 af Matej05

95,6

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2022 af SuneChr

Med tre decimaler
95,689 kg
ja.


Svar #16
28. september 2022 af Matej05

Kunne du forklare trin for trin , måden du gør det, vil gerne forstår helt

Svar #17
28. september 2022 af Matej05

Hvordan kommer du frem til de tal

Svar #18
28. september 2022 af Matej05

vi kigger på produktet
0,93·1,09 = 1,0137
Hvorfor 1,37 så

Brugbart svar (0)

Svar #19
28. september 2022 af ringstedLC

#18: Det er procentregning:

\begin{align*} 0.93\cdot 1.09 &= 1+0.0137=1+1.37{\color{Red} \%} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. september 2022 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK > om grundlæggende procentregning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.