Matematik

Lineær model

05. oktober 2022 af Mik124 - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg ud af hvad X er i f(x) i det her regne stykke ??(??) = 15?? + 1200  
hvor ??(??) er varevognens totale vægt (målt i kg), og ?? er antallet af frugtkasser


Svar #1
05. oktober 2022 af Mik124

hvor f(x) er varevognens totale vægt (målt i kg), og x er antallet af frugtkasser  

Regne stykket er f(x) = 15x + 1200


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2022 af mathon

Hvad er spørgsmålet?


Svar #3
05. oktober 2022 af Mik124

En varevogn bruges til at transportere frugtkasser. Sammenhængen mellem antallet af frugtkasser og den totale vægt af varevognen med frugtkasser er givet ved forskriften 

f(x) = 15x + 1200 

hvor f(x) er varevognens totale vægt (målt i kg), og x er antallet af frugtkasser.  

a) Hvad er varevognens totale vægt med 20 frugtkasser? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2022 af ringstedLC

#1: Du kan redigere i indlægget indenfor 10 min.

Du kan ikke bestemme x (el. y) i en funktionforskrift uden at kende den anden variabel.

Vedhæft m. "Vælg fil" et godt billede af opgaveteksten.


Svar #5
05. oktober 2022 af Mik124

her 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2022 af ringstedLC

"Sammenhængen mellem antallet af frugtkasser og den totale vægt af varevognen..." betyder:

\begin{align*} \textup{V\ae gt} &= 15\cdot \textup{kasser}+1200 \\ f(x) &= 15\,x+1200 \\ \\\textup{a)}\\f(15) &= 15\cdot 15+1200=... \\ \\\textup{b)}\\ f(x)=1800 &= 15\,x+1200\Rightarrow x=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2022 af ringstedLC


Svar #8
05. oktober 2022 af Mik124

så fx hvis f(x) = 20x + 1200. så ville det være 20*20 + 1200 = 


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. oktober 2022 af MentorMath

#8 

Hej, nej ikke helt..

a) 

f(x) = 15x + 1200

f(20) = 15*20 + 1200 = 1500 (Vi finder vægten med 20 kasser, ved at indsætte x = 20 i funktionen :) )

Dvs. at varevognens totale vægt med 20 kasser er 1500 kg. 

b) 

Hvis den totale vægt skal være 1800 kg, så må det betyde at f(x) = 1800, idet f(x) angiver vægten.

Vi kan finde ud af, hvor mange frugtkasser der kan lastes ved at sætte f(x) lig med 1800.

Dvs. 

1800 = 15x + 1200 ⇔

15x = 600 ⇔

x = 600/15 = 40

Altså må der højst lastes 40 kasser i vognen :)


Svar #10
05. oktober 2022 af Mik124

ohhh ok tak 


Svar #11
05. oktober 2022 af Mik124

Men hvordan får du 15x til og være 600? 


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. oktober 2022 af MentorMath

#11

Det er ved, at der trækkes 1200 fra på begge sider af lighedstegnet.

1800 = 15x + 1200 ⇔

1800 - 1200 = 15x + 1200 - 1200 ⇔

600 = 15x + 0 ⇔ 

15x = 600

Håber det giver mening


Svar #13
05. oktober 2022 af Mik124

ohhhh


Skriv et svar til: Lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.