Matematik

Parabel. hjælpppppppppppppppppp

07. oktober 2022 af ssssooofia - Niveau: B-niveau

hejsa, jeg sidder virkelig of bøvler med hele den her opgave. Nogle der er vllig til at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2022 af peter lind

a) f(0) = 3,75  f'(0) = 0   f(-12,5) = f(12,5) = 0

b)  løs ligningen f(x) = 3,7. Der er 2 løsninger. Forskellen mellen de 2 løsninger er d

c) Find x for de laveste søjler

d) Find højden af de søjler som er over 3 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2022 af mathon

Hvad er formlen for en parabel med nedadvendende grene og toppunkt med positiv andenkoordinat på y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& y=ax^2+bx+c\\\\&& 3.75=a\cdot 0^2+b\cdot 0+c\\\\&& c=3.75\\\\&& f(x)=ax^2+bx+3.75\\\\&\textup{Toppunktets f\o rstekoordinat:}\\&&x_T=\frac{-b}{2a}=0\quad a\neq 0\Leftrightarrow b=0\\\\&& f(x)=ax^2+3,75\\\\&\textup{Nulpunkter:}\\&& a\cdot \left ( 12.5 \right )^2+3.75=0\\\\&& a=\frac{-3.75}{12.5^2}=-0.024\\\\&\textup{Delparabel:}\\&&f(x)=-0.024x^2+3.75\quad -12.5\leq x\leq 12.5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&& f(x_o)=3.7\\\\&& -0.024{x_o}^2+3.75=3.7\\\\&& -0.024{x_o}^2=-0.05\\\\&& {x_o}^2=\frac{0.05}{0.024}\\\\&& x_o=\mp\sqrt{\frac{0.05}{0.024}}=\mp1.44338\\\\&\textup{Afstand mellem de to}\\& \textup{midterste s\o jler:}& d=1.44338-\left ( -1.44338 \right )=2.88675\\\\& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{c)}\\&\textup{H\o jde af de laveste s\o jler:}\\&&f(3.5\cdot d)=f(10.1036)=1.3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{d)}\\&\textup{H\o jde over 3 m:}\\&&f(2.5\cdot d)=2.5\\\\&& f(1.5\cdot d)=3.3\\\\& \textup{dvs}&\textup{to s\o jler p\aa \ hver side af y-aksen er h\o jere end 3 m.}\\\\&& \textup{4 s\o jler er h\o jere end 3 m.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2022 af peter lind

f(0,5) er også større end 3 m


Skriv et svar til: Parabel. hjælpppppppppppppppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.