Matematik

Find beløbet og procenten

08. oktober 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej,

Hvilken formel skal jeg bruge når jeg skal regne følgende ud:

En vare er nedsat med kr. 80,-. Nedsættelsen er på 30%. Hvad kostede varen efter nedsættelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2022 af jl9

Oprindelig pris = 80kr / 30%

Nedsat pris = Oprindelig pris * 70%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2022 af SuneChr

Lad prisen for varen før prisnedsættelsen være x
Varen efter prisnedsættelsen: x - 80 = x - 0,30·x
Løs ligningen og indsæt løsningen på enten venstre side eller højre side af ligningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2022 af mathon

#0
       
Brug #1
                           \small \small P_{\textup{nedsat}}=\frac{80\;\mathrm{kr}}{0.30}\cdot 0.70


Skriv et svar til: Find beløbet og procenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.