Kemi

Hjælp til elektrokemi

10. oktober 2022 af andreaswilhemsen - Niveau: Universitet/Videregående

søfer hjælp til denne opgave :)

Opgave 2: Betragt en elektrokemisk celle, der i linje-notation kan skrives som: Pt | Fe2+, Fe3+||Ag+|Ag Dette svarer til følgende elektrokemiske reaktion: Fe2+ + Ag+- ->  Fe3+ + Ag (I) Volumen af hver af de to celler er 0.100 L, og start koncentrationerne er: [Fe2+] = 0.100 M, [Fe3+] = 0.001 M, [Ag+] = 0.100 M. Standard reduktionspotentialer kan findes i Tabel 4.8 i bogen og R = 8.3145 J/mol*K, F = 96485 C/mol, T = 298 K.

a) Opskriv de to halv-reaktioner svarende til reaktion (I) i standard formen som reduktioner.

b) Hvad er standard potentialet (E0) for reaktion (I)?

c) Hvad er det elektrokemiske potentiale (E) ved ovenstående start koncentrationer?

d) Hvad er ligevægtskonstanten for reaktion (I)?

e) Beregn koncentrationerne af Fe2+, Fe3+ og Ag+ ved ligevægt. f) Hvor mange sekunder tager det at opnå ligevægt ved en strøm på 0.1 Ampere?


Skriv et svar til: Hjælp til elektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.