Kemi

reaktionsskema for CuSO4 * 5 H2O -> CuSO4 + 5 H2O

10. oktober 2022 af Silvia77 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er helt blokeret men den her opgave:

Find det korrekte reaktionsskema og forklar hvordan du har beregnet dig frem til dit svar:

I iongitteret for stoffet kobber(II)sulfat gemmer der sig en række vandmolekyler. Fænomenet hedder krystalvand. Man ønsker nu, ved hjælp at vejeanalyse at finde ud af hvor meget vand der er i krystallen. Der opvarmes 5g Kobber(II)sulfat så vandet fordamper fra krystallen.

Under opvarmning sker 1 af følgende reaktioner:

CuSO4 * 5 H2O -> CuSO4 + 5 H2O

CuSO4 * 10 H2O -> CuSO4 + 10 H2O

a) opstil et beregningsskema til hver af reaktionerne

Ok, så:

M(CuSO4 ° 5H2O) = 249,61 g/mol

n=m/M=5g/249,61g/mol = 0,02 mol

Og hvad nu? Fordi reaktionen er 1:1, ikke? men opdelt i en molekyle CUSO4 og 5 H2O... 

Er n(CuSO4) alligevel 0,02?

Og H2O? Er det 0,02 x 5 (fordi der er 5 vand molekyler)?

På forhand tak


Skriv et svar til: reaktionsskema for CuSO4 * 5 H2O -> CuSO4 + 5 H2O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.