Kemi

Hjælp beregning af hastighedskonstanter og halveringstider

20. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har en opgave som lyder:

Hydrogenperoxid kan dekomponere til vand og oxygen:

H2O2 -> H2O+1/2 O2

Denne dekomponering er eksperimentelt fundet til at være 1.orden mht. H2O2 med følgende Arrhenius parametre A=5.0*10^10 s^-1, Ea=178 kJ/mol, R=8.3145 J/mol*K.

*beregn hastighedskonstanten for hydrogenperoxid ved en temperatur på 400 grader.

*beregn hastighedskonstanten og halveringstiden i sekunder for en hydrogenperoxid koncentration på 10^-6 M ved en temperatur på 37 grader.

Håber nogle kan hjælpe, tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2022 af Christianfslag

Hastighedskonstanten er betegnet ved k. Du kender Arrhenius ligningen

k = A \cdot e^{\left( \dfrac{-E_{\mathrm{a}}}{R \cdot T} \right)}

Du kender desuden alle de oplysninger du skal bruge. Udregn nu hastighedskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2022 af Christianfslag

For halveringstiden for en reaktion af første orden gælder det at

T_\frac{1}{2}=\frac{ln(2)}{k}, udregn k ved den nye temperatur og find da halveringstiden.


Skriv et svar til: Hjælp beregning af hastighedskonstanter og halveringstider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.