Matematik

Differentialregning

21. oktober 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hey sp

Jeg har problemer med at komme videre fra denne opgave. Jeg ved at man skal bruge prodduktreglen, men ved ikke rigtig, hvordan man differentierer y-1. tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{tangentligning:}\\&&y=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\cdot (x-2)+5\\\\&&y=\left (2^2\cdot \left ( 5-1 \right ) \right )\cdot \left ( x-2 \right )+5\\\\&& y=16\cdot \left ( x-2\right ) +5\\\\\\&&y=16x-27 \end{array}


Svar #3
21. oktober 2022 af sabrina132

hej mathon 

vil du ikke fortælle, hvad du gør for at komme frem til svaret?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. oktober 2022 af mathon

bruger tangentligningen
på formen:
                                        \small y=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\cdot \left ( x-x_o \right )+y_o
som her giver:
                                        \small y=\left ({x_o}^2\cdot \left ( y_o-1 \right ) \right )\cdot \left ( x-x_o \right )+y_o
med \small P(x_o,y_o)=\left ( 2,5 \right )
                                        \small y=\left (2^2\cdot \left ( 5-1 \right ) \right )\cdot \left ( x-2 \right )+5

                                        \small y=16\cdot \left ( x-2 \right )+5

                                        \small y=16x-27


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2022 af ringstedLC

#0: Det du har i diff.-ligningens højre side er ikke kun én funktion, men funktionen y (af x) og "noget mere". Da y er ukendt, kan der ikke differentieres. Det ville iøvrigt heller ikke føre dig nærmere tangentligningen.

Husk: Bare fordi en opgave indeholder en diff.-ligning er det ikke altid, at den skal løses.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.