Fysik

Omskrivning af formel

21. oktober 2022 af Musses - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.
Jeg har prøvet mig frem længe - men kan ikke se hvad jeg skal gøre for at få den omskrivning til at passe.
Er der nogen der kan hjælpe med evt mellemregninger? Eller kan give et hint eller to?
Har vedhæftet et billede.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.

Prøv:

t'= \gamma \left [ \frac{x}{V} \left ( \frac{1}{\gamma^2} - 1 \right ) + t \right ] = \gamma \left [ -\frac{x}{V}\left ( 1- \frac{1}{\gamma^2} \right ) + t \right ]=\gamma \left [ - \frac{x}{V} \left ( \frac{V^2}{c^2} \right ) + t \right ]=

\gamma \left [ t - \frac{Vx}{c^2} \right]


Svar #2
21. oktober 2022 af Musses

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Omskrivning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.