Matematik

matematik uligheder

26. oktober 2022 af mark8877 - Niveau: 8. klasse

i den her opgave gælder det om at finde ud af hvornår rabat 2 kan bedre betale sig end rabat 1 via at bruge en ligning

Rabat 1 = normal pris - 20 kroner 

Rabat 2 = normal pris - 20% 

jeg ved godt at hvis prisen er over 100 kroner, så kan rabat 2 bedre betale sig end rabat 1, men jeg kan ikke finde ud af at gøre det som en ulighed. hvordan skal uligheden skrives op som ligning

pls giv et eksempel


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2022 af jl9

R1 = P - 20
R2 = P - P*20/100

Vi vil gerne have at:

R2 > R1        =>      P - P*20/100 > P - 20


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2022 af ringstedLC

... og hvordan skal uligheden skrives op:

\begin{align*} \textup{Rabat}_2 &<\textup{Rabat}_1 \\ x\cdot (1-0.2) &< x-20 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2022 af jl9

Rettelse til #1:

R1 = 20
R2 = P*20/100

Vi vil gerne have at:

R2 > R1        =>       P*20/100 > 20


Svar #4
26. oktober 2022 af mark8877

tak for det hurtige svar :) jeg kan godt bruge dem her til min opgave.


Skriv et svar til: matematik uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.