Fysik

kraf

27. oktober 2022 af larasen - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, jeg skal til frmelægge min løsning til den her opgave i morgen, men jeg kan ikke helt gennemskue, hvordan det kan løses især i a)

Opgave 3. Skub af en kasse hen over et vandret gulv
En mand skubber en stor kasse hen over et vandret gulv med konstant hastighed. Manden påvirker kassen med en kraft, som har størrelsen F, og som peger skråt nedad. Kraften har vinklen theta med vandret. 
 

a) Vis, at F = (Mg*mμ)/(cos(theta) -mμ * sin(theta)) hvor g er størrelsen af tyngdeaccelerationen.
Antag, at M = 50kg mu =0,90 og theta=15^ .


b) Bestem størrelsen af F.
Hvis vinklen theta overstiger en bestemt vinkel, theta grxnse er det ikke længere muligt at skubbe kassen, uanset størrelsen af F.


c) Bestem værdien for theta_{g} .


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2022 af peter lind

Opløs kraften fra manden i 2 komposanter, dels en vandret retning og dels en lodret retning. Den lodrettet rening giver et bidrag til presset mellem kasse og gulv. Den vandrette giver en kraft i bevægelsesretningen


Skriv et svar til: kraf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.