Fysik

Banekurver i centralfelt

30. oktober 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej sp 

Jeg vil gerne have hjælp til disse tre opgaver. Tak på forhånd. Jeg har en ide om at man skal bruge den afledte hastighedfunkton i opg a. og i opgave b skal man bruge formlen for den potentielle energi i gravitationsfeltet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2022 af peter lind

a) Brug formlerne for en jævn cirkelbevægelse

b) Husk at der bliver en tilvækst i både potentiel energi og kinetisk enegi

c) som a


Svar #3
30. oktober 2022 af sabrina132

er du sikker på at det er formlerne for cirkelbevægelse? 

Skal man ikke den mekaniske energi, hvis banekurven er cirkelformet?

Desuden er emnet centralbevægelse.

kunne jeg måske bruge formlen for centrpetalkraft: Fc= m*v^2/r og isolere v?


Svar #4
30. oktober 2022 af sabrina132

Er opg a løst korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Radius i banen er 1200km plus jordens radius. Det er også den afstand, der skal bruges i gravitationsformlen.

Det er lettere at regne igennem, hvis du regner igennem med bogstaver indtil du har et færdigt udtryk for v. Det giver også færre afrundingsfejl.


Svar #6
31. oktober 2022 af sabrina132

Men har jeg også brugt de rigtige formler?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2022 af peter lind

som eksperimentalfysikeren gør opmærksom på er radius i cirkelbevægelsen summen af jordens radius og højden over jordoverfladen.

Jeg vil hellere have brugt at i cirlelbevægelsen er a = v2/r. Det er mere direkte end din metode


Svar #8
31. oktober 2022 af sabrina132

hvad med opg b. Skal man bruge formlen for den potentielle energi her?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2022 af peter lind

Du skal bruge at energien = kinetisk energi+potentil energi


Skriv et svar til: Banekurver i centralfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.