Kemi

Mængdeberegning

01. november 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.
Jeg har fået til opgave, at finde stofmængden af ammoniak/NH3 og beregne antallet af ammoniakmolekyler.

Jeg er kommet frem til ar stofmængden er på 1,76 for NH3, men hvordan finder jeg antallet af ammoniakmolekyler???


Billede er vedhæftet. Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& \textup{Antal }NH_3\textup{-molekyler:}&\left ( 1.76149\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 6.02214\cdot 10^{23}\;\mathrm{\frac{1}{mol}} \right )=1.06\cdot 10^{24} \end{array}


Svar #2
01. november 2022 af Annicca (Slettet)

#1 må jeg spøge, hvorfor det lige præsic er 10^24 det ganges med?
Er der en formel til dette.

Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2022 af mathon

Avogados kontant \small N_A angiver antal dele pr mol:

                  \small N_A=6.02214\cdot 10^{23}\;\mathrm{mol^{-1}}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.